Türkiye’nin 7 bölgesini ayrı ayrı sevmek için 77 tane sebebiniz ya da bilinmeyen için 777 alternatifiniz olabilir. Ancak gidip de havasını alanlar bilir, Kuzey Ege’ye bir kez ayak bastınız mı, bir bakmışsınız döndüğünüz gibi bir daha oraya ne zaman gideceğinizin planlarını yapmaya başlamışsınız. Kuzey Ege’nin neresine giderseniz gidin ya da oradayken ne yaparsanız yapın fark etmez, çünkü her koşulda huzurlu olacağınızı bilirsiniz.
Efes Antik Kenti’nin tarihi aklımızın almadığı, parmak hesabını aşan dönemlere M.Ö 5000 yılına kadar dayanıyor. 2015 yılı itibarıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ne de giren bu antik şehir, aynı zamanda dönemi koşullarında değerlendirildiğinde mimari ve kent planlaması açısından da çok önemli bir örnek olarak kabul ediliyor. Şirince Köyü’nü dolaşırken evlerin ve sokakların güzelliği elbet dikkatinizi çekecektir.
Terk edilmişliğin hüznünü yaşayan Gökçeada. Güneşin en son battığı yer Gökçeada (İmroz). "Tanrı Bozcaada'yı İnsanlar Uzun Ömürlü Olsunlar Diye Yaratmış." demiş Bodrumlu tarihçi Herodot. Hayatın kendisinden çok uzakta, zamanın durduğu yerdir Assos. Kuzey Ege'de Tanrıların tanrısı Zeus’un biricik kızı Athena’ya atfedilen en büyük tapınağın yer aldığı kenttir. Aristotales'in ömrünün üç yılını geçirdiği, saygı gördüğü, girişinde heykelinin dikili olduğu belki de tek kenttir Assos.
İNCELEŞiirlere, şarkılara, filmlere konu olmuş, yeşilin her tonunu içinde barındıran coğrafyası ile dünyaca ünlü Karadeniz’de, Karadeniz turları ile muhteşem deniz manzaraları arasında yer alacak ve yeşil ile mavinin dostluğuna şahit olacaksınız. Uçsuz bucaksız yaylaları, nefes kesen vadileri ve hırçın Karadeniz suları ile tam anlamıyla büyüleneceksiniz. Tarihi köylerini gördükçe orada yaşama hayalleri kuracaksınız.
İNCELELikya Yolu: Antalya'dan Fethiye'ye kadar, mümkün olduğunca sahil kenarlarından uzanan bir yürüyüş yoludur. Eski Likya Medeniyetleri bu sahil yolunu yük hayvanlarıyla yapılan ticaret ve sevkiyat amacıyla kullanmıştır.Fethiye'den başlayan yürüyüş yolu üzerindeki bazı antik yerler ise; Sdyma, Letoon, Xanthos, Patara, Antiphellos, Apollonia, Simena, Myra, Limyra, Olympos, Chimera, Phaselis. Birçok antik ve yeni yerleşim alanı görmeniz mümkündür.
İNCELEBugüne kadar yapılan turlardan çok farklı olarak hazırlanan Gito’dan Düşler Vadisi’ne turumuz, Doğu Karadeniz’in en doğusuna kadar süren bir serüven. Trabzon’da havaalanında buluşma ile başlayan turumuz, Rize’nin Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinin tam arasında, Fırtına Vadisi’nin en muhteşem manzaralı noktalarından birine kurulmuş olan Gito Yaylası ile devam ediyor.
İNCELETürkiye yüzölçümünün yaklaşık % 8’ini kaplayan Güneydoğu Anadolu, en küçük ve en az nüfus barındıran bölgemizdir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, daha çok tarihi özellikleriyle ilgi çekmektedir. Bunların içinde en önemli olanı aynı zamanda bir milli park haline getirilmiş olan Nemrut Dağı Milli Parkı’dır. Bölgenin, ilgi çeken yerlerinden biri de Hasankeyf’tir. Batman’ın güneydoğusunda, Dicle nehri kenarında kurulmuş olan bu ilçe, çok eski bir yerleşme alanıdır. Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep kentleri eski yerleşme dokuları, renkli kültürleri ve kendilerine özgü yemek ve tatlılarıyla ilgi çekmektedir.
İNCELEOfiste otururken gördüğünüz tek şey gri binalarsa; Karadeniz’in binlerce metre yüksekteki yemyeşil yaylarına bakmak içinizi açıp sizi hayata döndürebilir. Oksijeni bol, yeşil hazinelerle dolu bu yaylalar genellikle Orta ve Doğu Karadeniz’de bulunuyor. Türklerin Orta Asya’dan beri edindikleri yayla kültürünü tatmak isteyenler için kaçırılmayacak bir turdur Bulutların Ülkesi Turu.
İNCELEAntik kaynaklarda Korakesion (Alanya)’dan İskenderun Körfezi’ne kadar olan ve kuzeyden de Toros dağlarıyla sınırlanan bölgeye Kilikya denilmekteydi. İran, Mezopotamya, Mısır, Ege, Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Anadolu dünyalarını birbirlerine bağlayan konumuyla imparatorlukların ve kültürlerin kavşağı olmuştur.
İNCELEDoğu Anadolu en büyük coğrafi bölgemizdir. Kuzeydoğuda Gürcistan, Ermenistan, Nahcivan, güneydoğuda İran ve Irakla sınır komşusudur. Doğu Anadolu Bölgesi ayrıca volkanizmanın en etkin olduğu coğrafi bölgedir. Doğu Anadolu Bölgesi’nde turistlerin en çok ilgisini çeken yerler, İshak Paşa Sarayı'nın bulunduğu Doğu Beyazıt, Ağrı Dağı, Kommagene Krallığı dönemine ait kalıntıların bulunduğu Nemrut Dağı, Muradiye ve Gürlevik Çağlayanı ile Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’dır.